Cele mai tari si rapide top 10 masini din lume 2014


         

          In mod constant, producatorii de automobile incearca sa tina pasul cu competitorii lor de proiectare si de dezvoltare, a celor mai bune si mai rapide  masini din industrie .De fapt, numeroase recorduri au fost rupte datorita tehnologiei avansate,astfel incat de la un timp la altul s-au inventat  asa numitele super-masini ce te fac sa visezi doar la ele datorita faptului ca nu oricine isi permite un asa lux. Asa ca daca sunteti vre-un impatimit al masinilor  rapide si aveti boala vitezei, puteti arunca o privire in topul 10 celor mai rapide masini din 2013 : 


 10. Koenigsegg CCX


            Acest supercar de top-of-the-line este proiectat și asamblat în Suedia. Obiectivul principal  de Koenigsegg în crearea acestui automobil a fost de fi disponibil pentru diferite parti ale lumii, inclusiv SUA. Astfel, producatorul si-a atins  scopul prin proiectarea  unui motor care poate  rula eficient la combustibil cu cifră octanică 91,  si care îndeplinește standardele de emisii din SUA.
          Dotat cu un motor 4.8 L  twin- V8 supraalimentat și limitat la  respectiv, 2 și 4 unități ce dezvolta o putere de 888 CP. Viteza maxima este de 395km/h,si in 3 s ajunge la 100 km/h




  9. Pagani Huayra


             Aceasta masina este construita in Italia si-a primit numele de "God of the Winds" .Cu performanta de top si rapiditatea ei ,acest nume este fara indoiala o potrivire perfecta .
Acest model de masina dispune de Mercedes Twin Turbo AMG de 60 de grade motor V12 de 6 litri, care pot produce o uimitoare 730 de cai putere. Viteza de top este de aproximativ 231 mph (372 km / h)  și atinge  0-60 mile pe oră ( 0-97 km / h ) timp de 3.3 secunde . Folosind anvelope Pirelli ,Pagani Huayra este .capabil să reziste la 1,66 g de accelerația laterală la viteze de până la 230 mph ( 370 kmh ) . 
            Pagani Huayra utilizează o cutie de viteze secventiala cu sapte trepte ,ceea ce e foarte tare.





  8. Zenvo ST1


            Cu toate că producția este limitată la doar trei masini pe an, Zenvo ST1 a plasat Danemarca, ca fiind una dintre țările cele mai recunoscute  tari  ce produc supermasini de înaltă calitate în această eră. Masina este echipata cu un motor V8 de 7 litri cu un compresor și turbocompresor legati de ea, și componente de sinteză  ce propulseaza masina la o viteza masiva de 233 mh. În afară de a fi primul și extrem de recunoscut  că vine cu un preț solid de aproximativ 1,23 milioane de $.




 

  7. McLaren F1


       Este o minune pentru a aminti ce a făcut aproximativ două decenii în urmă, McLaren a început proiectarea și producerea de F1 epic, și a fost în urmă cu aproximativ 15 ani . Producatorul a stabilit un record mondial ca fiind cea mai rapida masina din lume.McLaren F1, însă, a revoluționat industria de automobile. Acum se enumera printre cele mai rapide masini dar nu este chiar cea mai rapida masina din lume, viteza maxima pe care o poate atinge este de 391km/h  si ajunge  de la 0-100km/h in 3 s.








  6. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC


           Detine Recordul Mondial ,ca fiind cea mai rapida decapotabila din întreaga lume. Acest record a fost evaluat  pe pista de testare de 5,6 mile de la Grupul Volkswagen. Pentru acest test, Veyron Grand Sport a fost echipat cu 1.200 de cai putere, care a fost produs de motorul W16 quad-turbo de 7,9 litri.  Aceasta  masina poate accelera de la 0 la 100 km/h  in aproximativ 2.6 secunde. si atinge viteza de 408km /h.




  5. Saleen S7 Twin Turbo


             Acest artizanal, auto din fibra de carbon este un alt supercar fabricat în Statele Unite. Modelul actual include o pereche mai puternic de turbocompresoare, care sunt capabile de a creste puterea la aproximativ 750 CP. În plus, Saleen are un spoiler spate nou și îmbunătățit, precum si difuzoare spate / bară pentru a maximiza forta cu până la 60 procente. 
          Acest model de hypercar a fost conceput de designul Phil Frank, dar primul care  care a venit cu acest concept original pentru caracteristicile masinii. a fost Steve Saleen. Viteza maxima care o poate atinge aceasta super-masina este de 399 km/h si poate accelera  de la 0 -100 km/h in aproximativ 2,8 s.


                            


       

  4. Koenigsegg Agera R


              Koenigsegg Agera R ,conceput in Suedia este cunoscut pentru aparenta sa exotica și extraordinara, ceea ce face ca acest model de masina sa fie destul de uimitoare în industrie. Mai mult decât atât, aspectul remarcabil o face ca fiind printre masinile cele mai de invidiat din lume, din cauza designe-ului ușor de reținut și caracteristicilor sale. În afară de viteza impresionanta, masina este cunoscuta pentru componentele sale de combustibil-eficiență, deoarece ruleaza cu E85, care este un tip de bio-combustibil. Viteza maxima care o poate atinge aceasta masina este de 430 km/h  si poate accelera de la 0 -100 km/h in  doar 3 secunde . Pretul acestei super-masini incepe de la  $2.5 milioane .






  3. SSC Ultimate Aero


                  
           În 2007, acest supercar a fost testat în West Richland , împreună cu  cei de la Guinness World Records pentru a verifica rezultatele. Aero s-a inregistrat  ca fiind cea mai rapida masina din lume, dar bucuria petru creatorii ei nu a tinut mult decat aproape trei ani asta pana cand până a afost inventat Veyron SS  și a luat locul de top. 
          Din păcate, Aero nu se mai produce, dar cele mai recente modele de proiecte "tuatara" care vor aparea cel mai probabil anul acesta vor avea  o viteza de top de 443 km/h ,fiind imbogatit cu un motor  6.94 litri Twin-Turbo V8 ce dezvolta 950 CP.







  2. Bugatti Veyron “SS” SuperSport 


             Cunoscut ca unul dintre cele mai bune super-masini din lume, Veyron SuperSport a pretins titlul ca fiind printre cele mai rapide masini. Deși mai mulți producători de super-masini au încercat să ia acest titlu de la acest model de masina, dar nici unul dintre ei nu a reușit acest lucru. De fapt, Veyron SS a produs o viteză record de 432 km/h, când a fost testat în Germania, în 2010. De atunci, Bugatti a devenit de neinlocuit atunci când vine vorba de masini rapide si scumpe. In prezent se zvoneste ca Bugatti lucreaza la o noua super-masina  si anume Super Veyron cu o putere de 1600 CP , fiind capabil  sa ruleze pana la 463 km/h .Abia asteptam sa o vedem si pe asta ! 





  1. Venom GT


                In timp ce acest automobil de lux poate părea ca un lotus fragil la prima vedere, Venom GT intrece orice asteptare. De fapt, acesta a stabilit un record mondial impresionant din cauza vitezei sale excesive ,ajungand la 300 km/h in doar 13 s. Astfel, acest record  face ca acest automobil sa fie cel mai rapid din lume si sa fie in top 1.Venom GT este fabricat în  Sealy Texas, și doar un maxim de 10 de vehicule sunt produse în fiecare an. Top speed-ul acestei masini este de 437 km/h.




    
            Acestea sunt doar unele dintre cele mai rapide și cele mai generoase supercar-uri în 2013 si cu siguranta ne vor astepta multe surprize pe viitor . Cu  viteza imensă și caracteristicile spectaculoase ale acestor masini, ele  sigur  îndeplinesc standardele înalte ale entuziaștilor auto peste tot în lume. 
           Ce e mai mult, fiecare masina are ceva nou și diferit de a oferi doar pentru ce-i care-si pot permite asa ceva,pentru noi majoritatea insa ramane doar de apreciat.
                Daca ti-a placut articolul ,like and share! 

                                                                                                                        

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se verifica un scuter la cumparare

Avantajele si dezavantajele unui scuter

Cele mai bune scutere de top